Vissza

Poloskátalanítás a hajléktalan szállókon

Leírás

Tisztasági festése a falaknak és ágykereteknek, matracok cseréje, ágynemű cseréje szükséges a kötelező rovarirtás után, hogy megszűnjön az ágyi poloska fertőzés a hajléktalan szállókon. A falakon és mennyezeten, emeletes ágyak keretein rak az ágyi poloska fészket, onnan éjszaka előmászik, rámászik a lakókra és azokat csípi, a tisztasági festéssel a rovarirtásban el nem pusztult rovarokat lehet irtani. A matracok cseréje is azért szükséges, mert azokra az ágyi poloska petéit rakta, azokon lakik eldugott helyeken - az ilyen matracokat sok esetben elégetik.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A hajléktalan emberek fáradtságát, elkeseredettségét, a szállókban való bizalom elvesztését okozza a poloskafertőzöttség, mert nem tudnak aludni, a rovarok ingerültséget okoznak, ezzel feszültséget a szállón és esetleges kitiltást, összességében több utcán alvó hajléktalant idéz elő. A poloskátalanítással kevesebb utcai fagyhalált, kevesebb alkoholbeteg hajléktalant - így több munkára képes és akár lakhatást szerző hajléktalant érhetünk el. A poloskafertőzöttség a társadalomba visszakerülést teljesen meg tudja akadályozni, megszüntetésével évekig rászoruló vagy ennek végén elhalálozó hajléktalanok helyett boldogabb állampolgárokat kapunk.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2610
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tóth Edit, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás