Vissza

Poloskátalanítás a hajléktalan szállókon

Leírás

Tisztasági festése a falaknak és ágykereteknek, matracok cseréje, ágynemű cseréje szükséges a kötelező rovarirtás után, hogy megszűnjön az ágyi poloska fertőzés a hajléktalan szállókon. A falakon és mennyezeten, emeletes ágyak keretein rak az ágyi poloska fészket, onnan éjszaka előmászik, rámászik a lakókra és azokat csípi, a tisztasági festéssel a rovarirtásban el nem pusztult rovarokat lehet irtani. A matracok cseréje is azért szükséges, mert azokra az ágyi poloska petéit rakta, azokon lakik eldugott helyeken - az ilyen matracokat sok esetben elégetik.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A hajléktalan emberek fáradtságát, elkeseredettségét, a szállókban való bizalom elvesztését okozza a poloskafertőzöttség, mert nem tudnak aludni, a rovarok ingerültséget okoznak, ezzel feszültséget a szállón és esetleges kitiltást, összességében több utcán alvó hajléktalant idéz elő. A poloskátalanítással kevesebb utcai fagyhalált, kevesebb alkoholbeteg hajléktalant - így több munkára képes és akár lakhatást szerző hajléktalant érhetünk el. A poloskafertőzöttség a társadalomba visszakerülést teljesen meg tudja akadályozni, megszüntetésével évekig rászoruló vagy ennek végén elhalálozó hajléktalanok helyett boldogabb állampolgárokat kapunk.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A hatályos rendelet évente két alkalommal írja elő a poloskairtást. A fővárosi fenntartású Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeiben a rendeletben előírt alkalmaknál gyakrabban történik poloskairtás, erős fertőzöttség esetén ezt biztosítja a BMSZKI, az ehhez szükséges forrás a rendelkezésükre áll.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2610
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Tóth Edit, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás