Vissza

Létesítsen Budapest legalább egy "kék játszóteret" (Imagination PlaygroundTM)

Leírás

Legyen Budapesten is Imagination PlaygroundTM, ami egy mozgatható, különféle formájú és egymással sokféleképpen kombinálható, kék műanyag elemekből álló játékkészlet. Az elemek kicsit a hagyományos építőkocka darabjaira emlékeztetnek, csak sokkal nagyobbak és változatosabbak, ugyanakkor könnyűek, ezért a gyerekek által is könnyen mozgathatóak. A szabadon kombinálás lehetősége rendkívül inspirálóan hat a gyerekekre: sokkal kreatívabb a játék, ha a résztvevők a saját elképzeléseik szerint alakíthatják a környezetet és az eszközöket. A "kék játszótér" szabadban és zárt térben egyaránt használható. Elképzelésem szerint egy olyan fővárosi intézmény, mint a Kiscelli Múzeum, vagy a Budapesti Történeti Múzeum, amely nagyobb átalakítás vagy beruházás nélkül biztosítani tudja a játszótér működtetéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket, ideális hely lenne a számára. A játszótér használatáért az intézmény külön díjat számolhatna fel, hogy ebből fedezze a működtetés költségét.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A "kék játszótér" előnyei: 1. Hiánypótló és szemléletformáló: Budapesten nagyon kevés innovatív, kreatív játszóhely létezik, ezért az emberek sokszor nem is tudják, milyen az igazán jó játszótér. A kék játszótér erre mutat remek példát. 2. Integratív: közös játékra, együttműködésre serkenti a sokféle családból érkező, különféle életkorú és adottságú gyerekeket. 3. Szállítható, többféle helyszínen felállítható, ahol a működtetés feltételei (őrzés, játszótéri felügyelők, mosdó) biztosítottak. 4. Zászlóshajó projekt: a "kék játszótér" jól kifejezi egy kreatív és integratív szemléletű városvezetés törekvéseit.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2608
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Suba Éva, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás