Vissza

Új zebra az Üllői úton a Lőrinci piac felé

Leírás

Új gyalogos-átkelőhely létesítése az Üllői úton az Üllői út és a Vasvári Pál utca kereszteződésénél a Lőrinci piac felé.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Jelenleg a Bókay-telepről a Lőrinci piacot, illetve a Hét vezér lakóparkot csak úgy lehet szabályosan megközelíteni gyalogosan, ha a Thököly úton vagy a Szarvas csárda téren 3 zebrán körbemegy az ember. Ennek a kerülőnek a megtétele nemcsak nehézkes lehet azoknak, akik idősebbek, vagy nehezen mozognak, hanem a plusz 2 zebrán való átkelés miatt nőhet a balesetveszély kockázata is. Mivel a piac központi szerepet játszik, onnan sokan távoznak nehezebb kosarakkal, szatyrokkal, amikkel még fárasztóbb lehet ennek a kitérőnek a megtétele. Ezek miatt sokan szabálytalanul itt kelnek át az Üllői úton (főleg gyakori ez a szombati piacnapon), ami rendkívül balesetveszélyes nem csak az autók, hanem a magas villamossínek miatt is. Ezek miatt lenne szükség egy rövidebb, gyorsabb, közvetlen, biztonságos átkelési lehetőségre. Emellett az Üllői út ezen szakaszán, főleg a késői órákban gyakoriak a gyorshajtások, a zebra nagyobb óvatosságra inthetné az autósokat, így sebességcsökkentő hatása is lehetne.

Helyszín

Az Üllői úton az Üllői út és a Vasvári Pál utca kereszteződésénél

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2604
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XVIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Kincses Eszter, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás