Vissza

Biztonságos gyalogos átkelőhelyek létesítése Külső-Erzsébetvárosban

Leírás

Több kijelölt, felfestett gyalogos átkelőhely létesítése Külső-Erzsébetvárosban. A főbb útvonalak kereszteződéseiben minimum 2 zebrára lenne szükség a gyakori 1 helyett, és a jobb kezes kis utcákban is biztonságosabb lenne az átkelés, ha 2 zebra lenne egy-egy kereszteződésben.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Egyre nagyobb sebességgel, tempósabban, sokszor agresszíven vezetnek a gépjárművezetők. A jól kitáblázott gyalogos átkelőhelyek védik a gyalogosan közlekedőket. Különösen segítik a gyerekeket és az időseket. Sok általános iskola van a VII. kerültben, de a gyalogos átkelők hiánya miatt nem biztonságos a gyerekeket egyedül iskolába engedni. A kisebb forgalmú jobb kezes utcák találkozásánál is fontos lenne a biztonságos átkelőhely. A főbb útvonalakon a kereszteződésekben többnyire csak egy "zebra" van. Az autók itt gyorsan mennek, szükséges lenne min. 2 zebra, de inkább 3-4. Például STOP táblánál egyébként is meg kellene állniuk az autósoknak, mégsincs gyalogos átkelőhely felfestve. Az autósok pedig ritkán engedik el a gyalogosokat ezeken a helyeken, a gyerekek nem mernek az úttestre lépni. A Dembinszky/Hernád utca környékén 2 hosszútávú építkezés is zajlik, így pl. a zebra helyett most a gyalogosok a Hernád utcában a kereszteződés másik oldalán keresztezik a forgalmas Dembinszky utat.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2602
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Fülöp Ildikó, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás