Vissza

Fedett, virágos buszmegálló Pestszentimre vá. Nagykőrösi úton

Leírás

Budapest XVIII., Pestszentimre vasútállomás nevű buszmegálló, még pontosabban a Nagykőrösi út befelé (centrum felé) haladó buszmegállójának átalakítása. Ez egy nagyobb csomópont, 6-7 busz is megáll. A buszmegállóban FUTÁR-kijelző van, ami önmagában jó, de ez az egyetlen "emberbarát" dolog itt. Azonban a buszmegállótól túl messze került a FUTÁR-tábla, így ha onnan tájékozódna az ember, vissza kell sétálni majdnem a vasúti átjáróig. A buszmegálló maga egy igen vékony járdacsíkon, közvetlenül a forgalmas Nagykőrösi út szélén, a vasút ősrégi, kopott fémkerítése által határolva, gazzal benőve várja minden reggel az innen munkába indulókat. Nincsen semmilyen védelem csapadék ellen sem! Eső esetén a közvetlen a várakozók mellett elhaladó autók is rácsapják a saras vizet az emberre. Nincs pad, ha valaki megpihenne. Ez az egész helyzet nagyon negatív...Remélem , sikerül rajta változtatni!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ebben a nagy forgalmú csomópontban, buszmegállóban, ahol főleg a reggeli órákban, munkába menet várakozik sok ember - de a nap bármely szakában vannak felszállók -, a buszra várók csapadék, szél elől védve, kulturált környezetben, virágok látványával, szükség szerint padon pihenve várhatnák a járművet.

Helyszín

Pestszentimre vasútállomás Nagykőrösi úti buszmegálló (befelé, a centrum irányában)

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2590
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XVIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Herbák Ágnes, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás