Vissza

Zebra a Budaörsi útra a Dayka Gábor utcánál

Leírás

A Budaörsi útra a Dayka Gábor utcánál közlekedési lámpával védett szintbeli gyalogátkelőhely létesítése, ezáltal akadálymentes gyalogos közlekedés biztosítása a buszmegállóhoz.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Budaörsi úton a Sasadi úti csomópont és a Petőfi laktanya (Nagyszőlős út) között nincsen szintbeli gyalogos átkelésre lehetőség. A nagy forgalmú, zajos és többsávos úton a Dayka Gábor utcánál csak egy nem akadálymentes, lépcsős gyalogos felüljárón keresztül lehet átkelni. A kerekesszékesek, mozgássérültek, babakocsik, kerékpározók, gurulós csomaggal közlekedők számára így nem igazán lehetséges az átjutás. A Budaörsi út déli oldalán lévő Dayka Gábor utcai buszmegállóból indulnak az 53, 150, 154, 108E, 139, 140 buszok a belváros irányába, ezek jelentős utasforgalmat bonyolítanak. A Budaörsi út másik, északi oldalán, Sasadon ugyanakkor nagyon sokan laknak, nehezen mozgó idősek és babakocsis családosok is, illetve itt van az ELTE egyik legnagyobb kollégiuma és egy szálloda is. A főútvonalon való akadálymentes átkelés lehetősége így itt különösen prioritást kellene, hogy élvezzen.

Helyszín

Dayka Gábor utca - Budaörsi út kereszteződés

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2589
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Demeter Tamás, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás