Vissza

Margit híd Pesti oldal, gyalogos-bicajos konfliktus enyhítése járda bővítéssel

Leírás

A Jászai Mari tér Margit hídtól Északra eső felén lévő parkban át kéne helyezni és ki kéne szélesíteni a Keleti oldalon futó járdát. Olyan nyomvonalra kéne rakni a park szélére, hogy összekösse a Pozsonyi út Nyugati járdáját a Margit hídéval.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Jászai tér Margit hídtól Északra lévő felén a park Keleti oldalán a régi járda kizárólag bicajútnak van kijelölve, miközben egy a Pozsonyi út felől induló parki út a kizárólagos gyalogút. Ez a híd alatti gyalogos alagutat használókat vezeti megfelelő és kényelmes irnyba. Így minden a Margit híd és Pozsonyi utca közt közlekedő gyalogos a (kerékpárosoknak is túl szűk) bicajutat használja, mert ez a logikus, a legrövidebb, legkényelmesebb út. És ez van ténylegesen egy vonalban a Pozsonyi út Nyugati járdájával. Meg kéne szüntetni azt a zöld bokros részt ami az (Észak-Déli) bicajúttól a Duna felé van, és az ott lévő fák törzsét körbeölelő széles gyalogjárdát kéne létesíteni. A régi parkban lévő hasonló nyomvonalú sétányt meg felszámolni, és a helyét zöld területté tenni.

Helyszín

Jászai Mari tér Északi fele, park, bicajút

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

A járdát a zöldfelületek megóvása érdekében az úttest rovására bővítenénk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2587
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Várnagy Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás