Vissza

Gyalogos-átkelőhely a Pillangó parkért

Leírás

Gyalogos-átkelőhelyet a Fogarasi úton keresztül az Ormos utca - Fogarasi út kereszteződésben, ezt - amennyiben a források engedik - járdaszigettel, figyelmeztető- vagy jelzőlámpával kiegészítve.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Fogarasi út déli oldalán lévő Pillangó parkból a lakosok gyakran járnak át az út túloldalán található hipermarketbe, viszont rengeteg ember úgy ítéli meg túl nagy kerülő elmenni a Pillangó utca és Fogarasi út sarkán található jelzőlámpával védett gyalogos-átkelőhelyig, így inkább baleset- és időnként életveszély módon védetlen helyen kelnek át az 5 sávos úton. A problémát fokozza, mikor idős lakosok egészségügyi állapotuk miatt nem tudják megtenni a kitérőt, így ők az átlagosnál is jobban ki vannak szolgáltatva a két irányból érkező forgalomnak. Egy megfelelően elhelyezett gyalogos-átkelőhely jelentősen csökkenthetné a balesetek kockázatát és biztonságosabb körülményeket biztosítana a környék lakóinak.

Helyszín

Fogarasi út Pillangó utca és Róna utca közötti szakasza
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2586
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tóth Bence, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás