Vissza

Lebomló & környezetbarát Kutyakaki-zacskó Automaták

Leírás

Lebomló, környezetbarát kutyapiszok-zacskó automaták kihelyezését javasoljuk városszerte, amit ingyenesen vagy minimális díj ellenében használhatnak a kutyatulajdonosok - Bécs városában kb. 3600 ilyen automata üzemel, sikerrel (ingyenes). Fontos, hogy környezetbarát, lebomló kutyazacskók kerüljenek forgalomba. Illetve szorgalmazni lehetne pl. higiénikus kutyapiszok felszedő lapát / csipesz beszerzését, ha nem is az automatákból, de önkormányzati támogatással, erre kijelölt helyeken.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Bécsben anno nemcsak plakátokkal hívták fel a kutyatartók figyelmét a kutyapiszok eltakarítását előíró kötelességükre, de kutyaürülék-zacskó automatákat (kb. 3600 db) is kihelyeztek városszerte, amit ingyenesen használhatnak a gazdák. Fizetős változat esetén készpénz és bankkártyás fizetési lehetőség biztosítása is szükséges. A város tisztasága mellett fontos a fertőzésveszély minimálisra csökkentése mind az állatok, mind a járókelők számára. A fel nem szedett kutyapiszok komoly büntetést is von maga után Bécsben (ezt is szorgalmaznám, kutyatulajdonosként is). Az automaták felületét edukáció céljából is ki lehetne használni, illetve a felületére kitett hirdetés még bevételt is hozhatna.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2585
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Csabai Orsi, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás