Vissza

Utcakép- bolt- cégér, kirakatok portálok megjelenésének, stílusának szabályozása a Teréz körúton

Leírás

Szabályozni kéne a Teréz körúton az üzletek utcai portáljának, cégérének milyenségét, a stílust, a használható színeket, betűtípust, a feliratok, cégérek méretét, hogy a környékek egységesebb megjelenésűek, rendezettebbek legyenek. aztán hagyni 2-4 évet a vállalkozóknak, hogy alkalmazkodjanak. És be kéne tiltani, hogy egy bolt úgy nyúlhasson hozzá egy ház homlokzatához, hogy csak a saját falszakaszait újítja fel, és nem az egész házat, vagy legalább az egész földszintet. Londonban sok ház üzlethelységekkel rendelkező földszintjét nem festék, hanem színes csempék borítják. Ez a megoldás talán tartósabb, mint a vakolat, ugyanakkor a grafittik, falfirkák vagy a pisi könnyebben letakarítható róla.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Sok Budapesten a csiricsáré, ízléstelen kirakat, portál és az ugyanilyen, ráadásul túlméretezett cégér. Gyakran előfordul, hogy egy üzlet felújítja a ház vakolatát, festését, de csak a földszinten, saját maga körül. Ráadásul ilyenkor sokszor a ház alapszínétől eltérő színt választanak. Az érthető, hogy a cégek fel akarják hívni magukra a figyelmet, de ez sokszor kínos túlzásokhoz vezet, és tönkre teszi a környék stílusát, látványát. Ezt az ötletet konkrétan az egyik kiemelt belvárosi helyszínre, a Teréz körútra javaslom a Közösségi Költségvetés szabályai miatt, de szerintem egy teljes fővárosra kiterjedő szabályozásra lenne szükség. Természetesen nem kéne egész Budapestet egyfajta stílushoz, színvilághoz kötni. Az épített környezet adottságaitól függhetne, hol mit lehet.

Helyszín

Teréz körút

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Nagykörút a Nyugati pályaudvar és a Mester utca közötti szakaszának felújítása napirenden van, a tervezési folyamat a közeljövőben indul. A tervezés lezárulta után lesz lehetséges megállapítani, hogy a javaslat illeszkedik-e a fejlesztéshez, ezért jelenleg nincs lehetőség az ötletet szavazásra bocsátani. Azonban olyan ötlet, amely valamilyen tevékenységnek a szabályozására irányul, a közösségi költségvetésből nem valósítható meg, illetve problémás, hogy az üzletek magántulajdonban vannak.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2584
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Várnagy Dániel, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás