Vissza

Kutyafuttató kistestű kutyák számára Újlipótvárosban

Leírás

Javasolni szeretnénk, hogy Újlipótvárosban (is) hozzanak létre kifejezetten kistestű kutyák számára kutyafuttatót a városligeti Kutyás Élménypark mintájára. Dupla (zsilipes) kapu, egy ivókút, egy egyszerűbb esőbeálló és egy-egy egyszemélyes pad /szék elégséges berendezés lehet. A házirend -a városligeti Kutyás Park házirendjéhez hasonlóan- tartalmazza, hogy max. 11 kg testtömegű kutya mehet be. A városligeti Kutyás Élménypark mellett bevált Budafokon is a kisebb kutyáknak elkülönített futtató is, melyről Szepesfalvy Anna alpolgármester azt mondta, hogy a szomszédos kutyafuttatóban több konfliktus volt a kisebb és a nagyobb testű kutyák között, ezért érdemes volt kialakítani az újabb futtatót.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A 13. kerületben több mint 6000 kutya él (városlakók). Jelenleg 22 kutyafuttató áll rendelkezésre a kerületben élő több ezer kutya számára, azonban nincs olyan futtató, amely a kistestű kutyák számára lenne dedikálva. Kistestű kutyák elengedése biztonságosabb, stresszmentesebb egy kiskutyáknak fenntartott futtatóban. Bár sokszor szívesen játszanak együtt a nagyobb és kisebb testű jószágok, de gyakran előfordul, hogy játék közben a testtömeg különbségből adódóan baleset, sérülés és így konfliktus történik. Előfordul, hogy a kistestű kutyákkal a gazdák várakoznak, hogy bejussanak, ha megüresedik az adott futtató - de erre nem mindig van lehetőség. Idősebb kutyatulajdonosok korlátozottabb fizikai állapotuk miatt nem mernek bemenni kistestű kutyájukkal a futtatókba, mert úgy érzik, egy nagyobb testű kutya esetén nem tudják kellőképp kezelni a helyzetet. A városligeti kistestű kutyáknak fenntartott futtató azonban kényelmes, biztonságos környezet számukra is - azonban messze van.

Helyszín

Carl Lutz rakpart mentén (Kárpát utcai kutyafuttató közelében) és / vagy más erre alkalmas területen
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2583
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Csabai Orsi, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás