Vissza

A Bem tér és környéke gyalogos-barát átrendezése

Leírás

Budán a Bem József téren van egy ívesen kanyarodó autóút (amelyik Észak felől a Bem rakpartról vezeti a forgalmat a Fő utcába). Ezt az autós sávot kéne áthelyezni oly módon, hogy az nem átszeli, hanem megkerüli a teret először Keletről, aztán Dél felől, és így megszüntetni a teret átlósan kettévágó utat. Másrészt felszámolni a Bem tér Északi részén lévő autóút Duna felé eső felét. Harmadrészt sétáló utcává tenni a Bodrog utcát.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Bem József téren van egy ívesen kanyarodó autóút (amelyik Észak felől a Bem rakpartról vezeti a forgalmat a Fő utcába). Ez, hogy a kanyar nem éles, szálguldásra csábítja az autósokat, ráadásul az út bevezető szakaszán egy lámpa nélküli zebra van, ahol a gyalogosok csak reménykedhetnek, hogy nem lapítják ki őket 80-al haladva. Ha ez az autós sáv át lenne helyezve és éles kanyarok lennének benne, ez lassítaná az autósokat, csökkentené a balesetveszélyt, a Bem tér egységes (nem kettévágott) tér és park lehetne sokkal nagyobb teret nyújtva a pihenni vágyóknak. Ráadásul némi forgalmi irány átrendezéssel megszüntethető lenne a Bem tér Északi részén lévő autóút Duna felé eső része, így közvetlen gyalogos kapcsolat létesülne a házak melletti járda és a park teljes területe között, miközben az autósok hozzáférése a környező kis utcákhoz csorbítatlan maradna. Ezzel együtt a Bodrog utcát sétáló utcává lehetne alakítani, mert már most sincs rá szükség az autós összeköttetés szempontjából.

Helyszín

Bem József tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2582
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
I. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Várnagy Dániel, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás