Vissza

Alkalmasabb utcai szemetesekkel a főváros tisztaságáért! Kisebbet nagyobbra!

Leírás

A jelenleg használatban lévő szabvány kukák úgy kerülnének ki a forgalmasabb közutak járdáira, hogy körbe venné őket egy fém tárolóház, ami felül enyhén lejt, közepén kör/négyzet alakú nyílással, fölötte a fémház födéme (teteje) óvja az esőtől, madaraktól a szemetest. A kukák nyitott tetővel kerülnek a tárolóba, így a bedobott hulladék azonnal a kukában landol. A fémház ajtaja zárható, így csak az FKF munkatársai férnek hozzá. A kukák beguríthatók, kihúzhatók, hagyományos módon üríthetők. Az FKF kukás dolgozói a társasházi kukákkal egyidőben üríthetik a járda szélén elhelyezett tárolóházas standard kukákat. Ezzel a konstrukcióval tehermentesíthetők a meglévő, kisbefogadó képességű, nehezen tisztán tartható szemetesek, amik nem képesek a street food világában betölteni a szerepüket. A tárolóház (kukaház) minden oldala reklámfelületként fuzionálhat, adott helyzetben bérbe is adható.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

- tisztább főváros - kevesebb szemét az utakon, járdákon - kevesebb környezetet terhelő műanyag zsák - kevesebb hivatkozás a szétszórt szemétre Nem csak az itt élők hozzáállását, hanem az ide látogató turisták véleményét erőteljesen befolyásolja, ha hangsúlyt fektetünk a város tisztántartására. Nem terhelhetők a végtelenségig az FKF dolgozói, de a költségvetésük sem.

Helyszín

Teréz körút, Oktogon és Nyugati tér közötti szakasza

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2581
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Jándi Zsuzsa, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás