Vissza

Tahi utca - Béke út kereszteződésnél lámpás kerékpáros és gyalogosátkelő létesítése

Leírás

A cél a Tahi utca - Béke úti kereszteződésnél kialakult balesetveszélyes csomópont biztonságossá tétele egy jelzőlámpával szabályozott kereszteződés révén.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A megvalósulás minden közlekedőnek, így a gyalogosoknak, kerékpárosokat és autósoknak is biztonságosabb és akár gyorsabb áthaladást biztosít majd, a jelenlegi helyzethez képest. - A biztonságos gyalogátkelőket 750 m választja el a Béke útnak ezen a szakaszán. Több, mint 200 m többletet jelent, ha a Fiastyúk utca felé kerül egy gyalogos. Oda-vissza megtéve, ez összesen 800 m kerülőt jelent, ez egy felnőttől 10-12 perccel több időt kíván. Időseknek, kerekesszékkel, babakocsival vagy kisgyerekkel közlekedőknek még tovább tarthat. Nyári forróságban, rossz időben ez nem mindig opció számukra. - A Tahi utca - Béke úti kereszteződésnél jelenleg a kerékpárút figyelmet felkeltő festés nélkül folytatódik (a patak partján és a Tahi utcában), így az átkelés különösen veszélyes. - Az autósok számára a balkanyar bármely irányból érkezve veszélyes. Sok a baleset, az úton gyakran látni ezekből származó összetört alkatrészt. A reggeli és esti csúcsidőszakban rendszeres a torlódás a Tahi utcán.

Helyszín

Béke út - Tahi utca kereszteződés

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2569
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Schőn Péter, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás