Vissza

Szabad a Híd

Leírás

Nyári hétvégéken legyen a járműforgalom elől lezárva a Szabadság Híd, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy igazi közösségi térré váljon, ahol az emberek szórakozhatnak.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

2016-ban a Bartók Béla út felújítása miatt egy hónapig le volt zárva a Szabadság Híd. Ebben az időszakban az emberek spontán birtokba vehették a hidat és számtalan programot valósítottak meg maguk és mások szórakoztatására. Ismételt lezárás esetén a város legbarátságosabb hídja lehetőséget adna közösségi programok megvalósítására pl, utcazene, koncert, aszfaltrajzolás, food truckok elhelyezése, stb. Az alábbi videó egy rövid összefoglaló és támogató vélemény az akkori eseményről. youtu.be/iOHT20DxhW0?siiZTrbrL4sZgNNux

Helyszín

Szabadság Híd

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: 2024-ben is márciustól októberig minden hétvégén lezárásra kerül a pesti alsó rakpart. Emiatt a Szabadság híd lezárása csak alkalmi jelleggel lehetséges, ami szintén meg fog valósulni különböző események mentén ebben az időszakban.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2567
Kategória
Helyi - kis ötlet
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Csaba Biró, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás