Vissza

A Belgrád rakpart megszépítése, biztonságossá és barátságossá tétele a gyalogosok számára

Leírás

A Belgrád rakparton járok gyalogosan dolgozni és sajnos a Szabadság híd és az Erzsébet híd közötti szakasz nagyon el van hanyagolva és eléggé veszélyes is a gyalogosoknak. Ahol a MAHART épülete van, ott egy nagyon szűk járda van és biztonsági korlát sincsen, hogy az autósoktól kicsit védve. Odébb meg fém rácsok vannak a lépcső felé illesztve járda gyanánt, amik csúnyák, néhol korhadnak. A Szabadság híd körüli résznél meg lehetne szüntetni a  parkolósávot és ki lehetne szélesíteni a járdát vagy esetleg a Duna felől a korlátnál is lehet szélesíteni, emellett valamiféle védőkorlátot is érdemes lenne tenni a fent említett részre.   Az Erzsébet híd alatt is limitált a hely, de ott mégis sokkal jobban el lehet férni a járdán. Valamilyen oknál fogva a járda, ahol az Erzsébet hídhoz lehet jutni (A Szabadság hídtól), az nagy fokban lejt az úttest felé és emiatt ott is nehézkes a közlekedés, amit ki kellene egyenesíteni. Lehetne akár padokat, zöld növényeket is odatenni, így szebb lenne.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A közlekedés sokkal élvezetesebbé, barátságosabbá és biztonságosabbá válna ezzel a fejlesztéssel, és a gyalogosokon kívül akár a babakocsival közlekedőknek és a mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé válhatna ez a partszakasz. Budapest gyönyörű, de sajnos ez a rész még nagyon le van maradva a főváros színvonalához és a budai rakparthoz képest.

Helyszín

Belgrád rakpart a Szabadság híd és az Erzsébet híd között

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2565
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Fábián Ágnes, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás