Vissza

Köztéri képernyő a magyar plakátművészetnek

Leírás

Szeretnénk, ha a Főváros biztosítana egy vagy több olyan digitális képernyő felületet, ami folyamatosan váltakozó művészplakátoknak adna teret. Valamint, ha a pályázat keretein belül ezt üzemeltetné és karbantartaná. A digitális anyagokat a Magyar Plakát Társaság és az OPLA projekt szeretné biztosítani, változatos kulturális és társadalmi tematikákban.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ezek a képernyők egyszerűen és folyamatosan tudnának helyet biztostani kortárs plakátművészeknek munkáik bemutatására. Továbbá bárki számára könnyedén elérhető lenne a plakátművészet, mint műfaj. A projekt kortól, társadalmi- és szociális helyzettől, csoporttól függetlenül szól mindenkihez, tehát semmilyen módon nem szeretnénk leszűkíteni a célcsoportokat. A művészplakát nyelve nemzetközi, tehát minden Budapestre látogató, a plakátokat megtekintő személy számára könnyedén befogadható kulturális műfaj. Véleményünk szerint fontos kulturális előrelépés lenne mind Budapestnek, mind a magyar kortárs művészetnek és a plakátművészetnek. A Magyar Plakát Társaság és az OPLA Projekt kiemelten fontosnak tartja a társadalmi és kulturális témákat, így az eszköz és az azon bemutatott anyagok egyben érzékenyítésre is alkalmasak lennének.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2564
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
E. Zsemberi-Szígyártó Miklós, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás