Vissza

Köztéri képernyő a magyar plakátművészetnek

Leírás

Szeretnénk, ha a Főváros biztosítana egy vagy több olyan digitális képernyő felületet, ami folyamatosan váltakozó művészplakátoknak adna teret. Valamint, ha a pályázat keretein belül ezt üzemeltetné és karbantartaná. A digitális anyagokat a Magyar Plakát Társaság és az OPLA projekt szeretné biztosítani, változatos kulturális és társadalmi tematikákban.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ezek a képernyők egyszerűen és folyamatosan tudnának helyet biztostani kortárs plakátművészeknek munkáik bemutatására. Továbbá bárki számára könnyedén elérhető lenne a plakátművészet, mint műfaj. A projekt kortól, társadalmi- és szociális helyzettől, csoporttól függetlenül szól mindenkihez, tehát semmilyen módon nem szeretnénk leszűkíteni a célcsoportokat. A művészplakát nyelve nemzetközi, tehát minden Budapestre látogató, a plakátokat megtekintő személy számára könnyedén befogadható kulturális műfaj. Véleményünk szerint fontos kulturális előrelépés lenne mind Budapestnek, mind a magyar kortárs művészetnek és a plakátművészetnek. A Magyar Plakát Társaság és az OPLA Projekt kiemelten fontosnak tartja a társadalmi és kulturális témákat, így az eszköz és az azon bemutatott anyagok egyben érzékenyítésre is alkalmasak lennének.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Újabb digitális képernyők megjelenését városképi szempontokból nem támogatja az önkormányzat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2564
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
E. Zsemberi-Szígyártó Miklós, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás