Vissza

Művészplakátok a Budapest üres kirakataiba

Leírás

Szeretnénk, ha a Főváros biztosítaná az üresen álló, pillanatnyilag kihasználatlan kirakatait kortárs művészplakátok kiállításához, ahol fiatal tehetségek és nagy képzőművészeti múlttal rendelkező alkotók mutathatnák meg alkotásaikat. Valamint az ezzel járó nyomtatási költséget. A Magyar Plakát Társaság és az OPLA Projekt a kiállításhoz biztosítaná a plakátok digitális anyagát, különböző tematikákban archív plakátokból és friss pályázati anyagokból válogatva.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A projekt a szervezők szándéka szerint a budapesti lakosság egészéhez szól, az utca emberéhez: legyen elérhető mindenki számára a plakátművészet! A projekt kortól, társadalmi- és szociális helyzettől, csoporttól függetlenül szól mindenkihez. A művészplakát nyelve nemzetközi, tehát minden Budapestre látogató, a kiállítást megtekintő személy számára könnyedén befogadható kulturális műfaj. A Magyar Plakát Társaság fontosnak tartja, hogy magas minőségben kivitelezett művészeti alkotásokat mutasson be a budapesti lakosság számára. A vizuális környezetszennyezés problémájára kíván megoldást nyújtani, azáltal, hogy máshonnan helyet nem venne el. Úgy gondoljuk, hogy Budapest városképének és kulturális sokszínűségének is jót tenne ez a projekt.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2563
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
E. Zsemberi-Szígyártó Miklós, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás