Vissza

Plakátváros Budapest vándorkiállítás

Leírás

Szeretnénk, ha biztosítana a Főváros egy olyan mobil installációs rendszert, melynek használatával kiállítható 30-60 darab kulturális vagy társadalmi témájú művészplakát, 70 x 100 cm-es méretben, darabonként. Valamint a közterületek használatának biztosítása, több budapesti helyszínen. A szakmai munkát a Magyar Plakát Társaság biztosítaná, Budapesttel közös összefogásban.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Plakátváros projekt kortól, társadalmi- és szociális helyzettől, csoporttól függetlenül szól mindenkihez, a budapesti lakosság egészéhez. A művészplakát nyelve nemzetközi, tehát minden Budapestre látogató, a kiállítást megtekintő személy számára könnyedén befogadható kulturális műfaj. Egy rendhagyó köztéri kiállítás keretében, visszahelyezi a plakátot - mint blikkfangos művészeti formát, kifejező eszközt és mint technikát - eredeti környezetébe és méltó helyére: az utcára. Fiatalok és nagy képzőművészeti múlttal rendelkező alkotók autonóm plakátjaiból szerveződnének meg a Plakátváros kiállításai időről-időre, más-más budapesti helyszíneken, hogy minél szélesebb közönséghez tudjuk eljuttatni. A Magyar Plakát Társaság fontosnak tartja, hogy magas minőségben kivitelezett művészeti alkotásokat mutasson be a budapesti lakosság számára. A vizuális környezetszennyezés problémájára kíván megoldást nyújtani, azáltal, hogy máshonnan helyet nem venne el.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2561
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Sz. Eszteró Anett, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás