Vissza

Dunafürdő Budapest belvárosában

Leírás

Építsen a Főváros az egykori uszodák mintájára egy modern fauszodát, ahol biztonságos körülmények között lehet fürdeni a Dunában,használjuk Budapesten a Dunát strandként, ahogy egykoron. Ennek első jelképes lépése egy Duna fauszoda, amely biztonságos fürdőzést tesz lehetővé a kiépített rakpartok mellett a jó minőségű Duna vízben. A város felmelegedésével egyre nagyobb igény van nyaranta fürdőhelyekre. Budapest közepén itt a nagy víztömeg a Dunában, amit a fővárosban sok vidéki településsel ellentétben csak nagyon kis mértékben néhány éve a Római-parton használunk fürdésre.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A múlt század elején egyszerre kilenc fauszoda vagy más néven Duna-fürdő állt Budapesten a Duna-partján. A háborúk elsodorták őket és a vízminőség is leromlott. Mára szerencsére kiépült a csatornahálózat és a korábban szennyező üzemek is megszűntek. Európa sok nagyvárosában már néhány éve reneszánszát éli a városi folyami fürdőzés, melyek szervezői már közös platformra rendeződtek, támogató levelüket csatoljuk. Bécs, Bázel, Berlin, München és sok más nagyváros után egy jelképes lépésként 2024-ben Párizsban az Olimpia hosszú távú úszó számait a Szajnán rendezik, majd a játékok után a folyót átadják a nagyközönségnek, négy fauszoda lesz a vízben. Ez Budapesten is lehetséges, a folyó használata SUP-okkal, kenuval elkezdődött, a Rómain már lehet fürdeni is. Egy kis beruházással és akarattal sok helyi számára lehetséges kikapcsolódássá és az idelátogatók számára felejthetetlen élménnyé válhat egy Duna-fürdőzés a Budapest világörökségi központjában.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2560
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tomor Miklos, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás