Vissza

Száguldozás visszaszorítása a Bimbó úton

Leírás

Fizikai és optikai akadályok kialakítása a Bimbó út alsó szakaszán (az Alsó Törökvész útig kritikus a helyzet). Útelhúzások, 3D-s zebrafelfestések, sebességcsökkentésre késztető csíkok, útszűkítések kialakítása, ahol lehet.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Bimbó út eleje szinte csábít a száguldásra. Széles az út, aránylag jóminőségű a burkolat. Jók az ívek. Néha van egy-egy zebra, de ez sokakat nem állít meg. Ha nincs mód állandó rendőri intézkedés vagy sebességmérő kamerák kieszközölésére, illetve felszerelésére, akkor fizikailag kell beavatkozni. Természetesen úgy, hogy az arra járó buszt ne akadályozza. Esetleg az egyik oldalon parkolósáv megszüntetésével, a másik oldalon pedig zöldsáv kialakításával, ezáltal a hosszú egyenes szakaszok megtörésével el lehetne venni a gyorshajtók kedvét. Emellett a zebrák vastagabb kiemelésével is talán lehetne segíteni a problémán. Csatoltam néhány megoldást.

Helyszín

Bimbó út

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2558
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
II. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Gárdonyi Ágnes, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás