Vissza

Hajléktalan emberek képzése környezetvédelmi tanácsadóvá

Leírás

A hajléktalan emberek kültéri tapasztalatára alapozott, a klímaválság hatásairól rendelkező ismereteiket hasznosító, őket tanácsadóvá váláshoz segítő képzés nyújtása. A klímaválság: a szélsőséges időjárás és annak veszélyeit megélt emberek tudását hasznosítani kívánó önkormányzat, az ő tudásuk meglétének, azok körvonalaira fényt irányítva, erre a tudásra ráébreszti őket, annak hasznosítására képessé teszi őket a tanácsadóvá képzésükben. A hatósági regisztráció - adószám igénylés, tevékenység bejegyeztetése, adószámos magánszemélyként vagy vállalkozóként működés elkezdése szabályait ismerteti, a hajléktalan ember környezettel kapcsolatos ismereteinek aktiválásához segíti.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A hajléktalan emberek nagy része több éve él hajléktalanságban, emiatt sok időt töltött külterületen, különösen a főváros közterületein, az ott uralkodó éghajlati viszonyokat nagyon jól ismeri. Ennek az ismeretnek a lebecsülése helyett, annak fontosságát felismerve, a város jelenlegi aktuális céljait is - tehát a zöldebb és élhetőbb város kialakítása célok - ötvözésével a hajléktalan emberek kiképzésével, számukra munkát adna, a város számára pedig nélkülözhetetlen tudást mentene meg, a jövő nemzedéke számára is. Az egyébként sokat átkozott hajléktalan állapot által kialakult sokszor több éves és haszontalannak tűnő utcán töltött időt tudná egyszerre az emberi erőt is megmentve lehetővé tenni ezeknek az embereknek a munkába állását, lakhatását is megoldva ezáltal.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2557
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tóth Edit, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás