Vissza

Túlélő tréning hajléktalanoknak

Leírás

Fagyhalált elkerülő cselekedetek ismertetése, az utcai tartózkodás túlélését lehetővé tevő ismeretek elsajátításának ismertetése hajléktalan emberek számára. Tréning arról, hogy hajléktalanná válásuk után mit kell tenniük annak érdekében, hogy abból kijussanak: az utcán éjszakázás során mire kell ügyelni, hogy biztonságosan túl legyenek rajta, továbbá a hajléktalanságból kijutáshoz vezető útról kezdve a hatósági regisztrációk, iratok beszerzése, segélyért kérelmezés, szállás, étkezés, ruházkodás, más segítség hol kapható, mindezt az ismeretet átadni szükséges. Ahhoz, hogy a hajléktalanná vált emberek lássák, hogy van belőle kiút, azt ismertetni kell, valamint hogy a megvalósításához legyen lelki erejük, képesek legyenek nekiállni, tréningre van szükség - ezért a tréning tartalmazna mentális edzést is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapest utcáin nagyon sok hajléktalan ember hal meg kihűléses fagyhalállal, de láthatóan sokuk beteg, nincs jó állapotban, megjelenésük aggodalomra ad okot, de hírekből is lehet tudni, hogy kevesüknek sikerül kijutni a hajléktalanságból, sokan betegek, nehezen kapnak munkát, nehezen jutnak tovább. A továbbjutáshoz alapvető ismeretek hiányát feltételezi ez a leírt állapot, különösen a fagyhalál elkerüléséhez szükséges ismeretek hiányát. A hajléktalanság alapvetően más emberekben aggodalmat keltő állapot, a főváros és lakosai számára is az lenne megnyugtató, ha tudnák, hogy van ilyen kurzus, amely segíti kijutni belőle az odakerült embereket és hogy a társadalom tesz valamit az ő megmentésük érdekében. A magára hagyott hajléktalan emberek látványa a lakosságban is bűntudatot kelt, miközben nem tudja, hogyan tudna segíteni - egy túlélő tréning ebben segítene, hiszen előrejutásukért működne. A tréning tartalmát részben nyilvánosan is elérhetővé lehetne tenni, másnak is szüksége lehet rá.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2551
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tóth Edit, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás