Vissza

Egészségmegőrző, természetközeli sétakör Őrmezőn

Leírás

Az Őrmezei út, Létra utca, Keserű-ér melletti ösvény és az Őrmezei utat a Dobogó úttal összekötő gyalogos út által alkotott kör burkolatlan szakaszát környezetbarát burkolattal (pl. murva) ellátva, néhány pihenőpad kihelyezésével időjárás és évszakfüggetlen sétakör kialakítása.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Őrmező területén az utóbbi időben végbement infrastruktúrális és ingatlanfejlesztések jelentősen csökkentették a zöldfelületeket, növelték az állandó zajterhelést. A lakótelep lakói, jelentős részben az nyugdíjas korosztály így az Őrmezei útra tervezte napi sétáit és ha az időjárás, a növényzet bujasága és az aktuális terepviszonyok engedték, az említett körútvonalon pihente ki a város zaját. Az Őrmezei út első, aszfalt burkolattal rendelkező szakaszán az utóbbi időben a gépjárműforgalom megsokszorozódott, köszönhetően az elkészült lakóparknak és a fizetős parkolás bevezetése után a lakópark előtti területet P+R parkolóként használó ingázóknak, így gyakorlatilag az említett körútvonal maradt az egyetlen olyan hely, ahol a nyugodt, természközeli séta garantálható a közelben. Úgy gondolom, hogy ezt a lehetőség fontos fejleszteni, hiszen nem csak az idősebb korosztálynak segíthet egészségük karbantartásában, hanem a lakótelep összes lakójának életminőségét javítaná.

Helyszín

Őrmező

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2545
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Mezei Péter, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás