Vissza

Esőkertek a fővárosban

Leírás

Az esőkertek a felszínhez képest mélyebben fekvő kertecskék, megfelelő aláalapozással és földrétegekkel. Ilyen kerteket akár a járdákon, akár pedig az úttestek szűkítésével, esetleg korábbi parkolóhelyek vagy forgalomtól elzárt területek helyén lehetne kialakítani.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A klímaváltozás következtében egyre több heves esőzés várható, így minél több helyre érdemes lenne úgynevezett esőkerteket kialakítani, amelyek megfogják, felfogják a hirtelen lehulló csapadékot. Ezáltal a zöldfelületek mértéke is nőne a városban, amik megfogják a port, kellemesek a szemnek és a csatornahálózatot is mentesítik legalább az esővíz egy részétől.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2544
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Gárdonyi Ágnes, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás