Vissza

Nyilvános WC kialakítása a Schönherz kollégiumban (BME Építészkar)

Leírás

Alakítson ki a Főváros külön használható nyilvános WC-t a Magyar Páciensek Kamarája alkoholbeteg pácienseinek (AlCOOL Hungarikum) (is) a BME Schönherz kollégiumában és a társadalmi felelősség vállalás keretében működtesse ezt a mellékhelyiséget a McDonalds és a Kentucky Fried Chicken. Az építkezés költségeit és a munkákat a társadalmi felelősség vállalás jegyében adja a Villeroy és Boch Kft (Alföldi szaniter termékek) és a Harley-Davidson, Inc. (a csempe dekorációhoz pl.) illetve a vízvezeték tervezést és szerelést a Mészáros és Mészáros cég adja. A dekorációban ne legyen matyóhímzés és halasi csipke sem, mert nagyon könnyen piszkolódik. A matyóhímzés, halasi csipke és kalocsai motívumok modern vagy eredeti formában a csempére legyenek tervezve inkább.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az így kialakított mellékhelyiség segít abban, hogy élhetőbbé tegye a környéket, ugyanakkor segít a nagyvállalatoknak a társadalmi felelősség vállalás gyakorlatának kialakításában. Jó szokássá teszi a társadalmi felelősségvállalást. A kollégium lakóit érzékenyíti az alkoholbetegek problémáira és segít a közös együtt gondolkodásban. Ráirányítja a fókuszt a közös jövőre, amiben majd már egy józanabb, emberségesebb közös életet tudunk kimunkálni a környék minden lakója számára.

Helyszín

1117 Budapest, Irinyi u. 42.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet helyszíne nem fővárosi vagy kerületi hatáskörbe esik, hanem állami tulajdont érint, ezért az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2537
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Schwanzer Petronella, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás