Vissza

BUDAPEST RAKPARTI SZLALOMPARTY

Leírás

A pályázatunkban egy különleges autósport rendezvényt szeretnénk ismét életre kelteni, illetve megemlékezni erről a hagyományról, amely idén ünnepli a 60 éves évfordulóját. Korábban a BME hallgatói szervezték a Műegyetem előtti bójakerülgető versenyt, mely autósport eseményt minden évben megrendezésre került az egyetem előtti parkoló területén. Az általunk tervezett pálya kiállítása megfellelne a hagyományoknak és természetesen korunk autósport biztonsági előírásainak egyaránt. A versenyen bárki részt vehet, aki érzi magában a bátorságot, hogy elinduljon és megméretese magát másokkal és a stopperórával szemben, továbbá a gépjárműve megfelel a szervezők által támasztott biztonsági és műszaki követelményeknek. A rendezvény tervezett időpontja szeptember egyik szombati vagy vasárnapi napján kerülne lebonyolításra.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A rendezvénnyel lehetőséget szeretnénk biztosítani Budapest autós közösségeiknek, hogy egy biztonságos amatőr sporteseményen versenyezzenek egymás ellen és ne az utcákon tegyék ezt, kockáztatva saját és mások testiépségét. Ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy megismertessük az emberekkel az autósportok szépségét, az általuk közvetített értékeket, továbbá a magyar autósport múltját. Tervezett sportrendezvényünk egy hiánypótló esemény is egyben, ugyanis az elmúlt évtizedben nem rendeztek hasonló versenyt Budapest belterületén. A Főváros vezetése az esemény támogatásával pedig megcáfolhatja az autóellenes megbélyegezettségét és hozzájárulna a budapesti autós közösségek felvirágoztatásához, továbbá közelebb hozná a fiatalokhoz a járműiparban rejlő potenciákat.

Helyszín

Műegyetem rkp.Budapest, 1111

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet nem illik bele az elérni kívánt város profiljába, ellentétes az Otthon Budapesten Stratégiában és a Közlekedésbiztonsági Stratégiában meghatározott célokkal, a közösségi költségvetés keretein belül nem támogatható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2525
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Könczöl Tamás, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás