Vissza

macskakő helyett kerékpározható burkolat

Leírás

A Bródy Sándor utca Nemzeti Múzeum melletti szakaszán, a Puskin utcai kereszteződésig (Andrássy Egyetemig) kockaköves burkolat van az úttesten - ez viszont kerékpárral nagyon ráz, ezért a biciklisek jelentős része a járdát használja a szakaszon, ami balesetveszélyes. Ráadásul esős időben a víz megálló az egyenetlen macskakőburkolaton, a tócsákból pedig az autók a járdán haladó gyalogosokra csapják a vizet. Le kellene cserélni a burkolatot, legalább egy sávban. Jól kerékpározható felülettel (aszfalt, nagyobb elemekből álló térkő) kellene kiváltani a macskakövet. Egyúttal a vízelvezetés problémáit is meg kellene oldani. Illetve érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy vajon meg lehet-e nyitni a szakaszt a kétirányú kerékpáros forgalom számára.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Brüsszelben láttam hasonlót: a térköves/macskaköves úttest szélein aszfaltcsík biztosítja a kerékpárosok akadálymentes haladását. Így a kerékpárosok tudnak az úttesten haladni, nem a járdán, a gyalogosok közt tekernek.

Helyszín

Bródy Sándor utca, a Múzeum krt és a Puskin u. közt

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2519
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barna Ferenc, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás