Vissza

Túlpezsgő Nehru part - Kerékpárút és BuBi fejlesztés

Leírás

A belváros egyik legzöldebb rakparti szakaszán, a kora tavasztól késő őszig mindig nyüzsgő Nehru part környékének kerékpáros infrastruktúrája több sebből vérzik. A Sóháztól a Zsil utcáig vezet kerékpársáv, de ezen a szakaszon nagyon erős a gyalogos forgalom is. A szűk gyalogjárda, a kerékpárút, valamint a vendéglátóhelyek teraszai nem különülnek el egymástól, folyamatosan veszélyes helyzeteket idézve elő. A Zsil utca és a Boráros tér közötti szakaszon nem található a kerékpárosok számára dedikált nyomvonal. A fenti problémákat komplex módon volna érdemes felszámolni, egybefüggő, biztonságosan és gyorsan bejárható kerékpáros útvonal kijelölésével a Boráros tér és a Sóház között. Továbbá: Ugyan Mobi pont kijelölésre került a parkban a közelmúltban, de BuBi állomás továbbra sem, miközben a hely adott lenne és különösen a már említett piknik szezonban igény is lenne rá. A park hulladékgyűjtő-kapacitása sokszor alulméretezett, érdemes lenne szelektív gyűjtőket is kihelyezni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Biztonságosabbá teszi a közlekedést a gyalogosok és a kerékpárosok számára. Egybefüggő kerékpáros nyomvonal jönne létre a pesti oldalon is a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A BuBi állomás létrehozásával a park és a Bálna látogatói előtt megnyílna a lehetőség, hogy közösségi kerékpárral közelítse meg a környéket. Több hulladékgyűjtő kihelyezésével a túlpezsgő időszakokban is óvnánk a park tisztaságát.

Helyszín

Nehru part és környéke
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2515
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Szente David, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás