Vissza

Buszmegálló áthelyezése a Határ úton

Leírás

A Nagykőrösi út / Határ út kereszteződésénél a Határ út M felől érkező buszok megállójának a kereszteződés elé helyezése. A kérdéses megálló azonosítója a FUTÁR rendszerben jelenleg F01370 (link: futar.bkk.hu/stop/BKKF01370 ) Ehhez kapcsolódóan: - Új megálló kialakítása a villamosmegállók mellett (buszöböl kialakítása, jelenlegi vaskorlát lebontása, két óriásplakáthely megszüntetése, valószínűleg két lámpaoszlop áthelyezése, a jelenlegi kerékpártároló áthelyezése) - A régi megálló megszüntetése - Opcionálisan a buszoknak előnyt adó új jelzőlámpa felszerelése, a lámpaprogram állítása.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Nagykőrösi út / Határ út csomópontjában az Illatos út - Boráros tér felé és a Határ út M felé tartó buszok megállói nagyon közel vannak a villamosok megállójához, de a Határ út M felől érkező buszok megállója messzebb található. Ha ezt a megállót a villamosmegállók mellé helyeznénk, akkor a sétatávolság csökkenésével kényelmesebb átszállási kapcsolat nyílna meg a Határ út M felől az illatos úti munkahelyek felé, és a 3-as villamossal érkezőknek Gyál, Pesterzsébet, Soroksár felé. Ezen kívül a buszoknak nem kellene külön megállniuk a piros lámpánál és a buszmegállóban is, sőt, a lámpaprogrammal előnyt lehetne biztosítani a buszok számára.

Helyszín

Nagykőrösi út / Határ út csomópont
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2502
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Schulcz Ferenc, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás