Vissza

Kellemes csengő hangok a trolin és az egyes metrón

Leírás

Jelenleg a trolin és a millenniumi földalattin olyan figyelmeztető hangokat használ a BKK, ami még a hajdani szocializmus terrorizáló hangulatát idézi. 2019-ben jártam Moszkvában, ahol a buszon az ugyanilyen jelzések rendkívül kellemes dallammal működnek. (A tőlünk nyugatabbra lévő országokat itt nem is említem. ) Itt lenne az ideje, hogy ezeket a brutális hangokat Budapesten is lecseréljék.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Komoly közérzet javító hatása lenne mind a hazai, mind a külföldi utazóközönségre. Valószínűleg minimális költségből valósítható meg.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A járműállomány többségét adó Solaris-Skoda trolik egy része még garanciális, így nem változtatható a műszaki állapota a járműgyártói garancia sérülése nélkül. Az M1 szerelvényeken a hang megváltoztatásához a hangot kiadó eszközök cseréje szükséges, viszont fennáll a kockázata annak, hogy ez csak a vezetékek megbontásával történhet, aminek nagyon nagy a költsége.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2479
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Vadász Ágnes, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás