Vissza

Parkletek a Damjanich utcában

Leírás

A Járókelő Közhasznú Egyesület megmutatta 2023-ban, hogy a Damjanich utca milyen egyszerűen tehető élhetőbbé a helyiek érdekét figyelembe véve. Javaslatom, hogy a Bajza utca - Dózsa György út közötti szakaszon oldalanként 2-2 parklet jöjjön létre egyenként 6-7 parkolóhely felhasználásával, ahol az időtöltésre, megállásra, pihenésre és hűsölésre szolgáló funkciók érhetőek el az itt élők és közlekedők számára.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Jó lenne, ha 2024-től kezdőden Józsefváros Önkormányzatához hasonlóan a Fővárosi Önkormányzat is elkezdené alkalmazni a taktikai urbanizmus eszköztárát és megmutatná, hogy egyszerű, olcsó, gyors és mégis nívós megoldásokkal hogyan lehet a városi tereket nagyvolumenű beruházások nélkül is humanizálni, teret adva a kikapcsolódásra, időtöltésre, szocializációra, hűsülésre vagy bármilyen alulról jövő kuturális program szervezésére. Jelenleg az utca 85% a gépjármúközlekedést szolgálja. A projekt ennek a túlzó értéknek a minimális, ám látványos és érezhető csökkentésére tesz kísérletet az emberközpontúság jegyében.

Helyszín

Damjanich utca
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2477
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Máté Lukács, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás