Vissza

Kombinált Budapest Közlekedő Bérlet

Leírás

Mivel városunkat valóban nem autósok, bringások, gyalogosok, vagy tömegközleledők lakják, hanem polgárok, akik különféle közlekedési opciókat használnak, ideje lenne egy olyan "bérlet" létrehozása, ami e sokszínű közlekedési paletta használatát támogatja, azaz jöjjön létre egy olyan bérlet, aminek használatával nem csak a közösségi közlekedés eszközeit lehetne használni, de akár kedvezményesen lehetne parkolni is, vagy kedvezményesen MOL Bubit, közösségi rollert vagy közösségi autókat bérelni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapest összes közlekedő polgárát segítené egy effajta bérlet, mivel mindannyian közlekedünk valahogy, sőt, a legtöbbször kombinálva a különböző eszközöket. Egy ilyen bérlet legnagyobb előnye az lenne, hogy hatékonyan gyengítené a sokszor már-már törzsi ellentéteket az "autósok", a "bringások", és a "tömegközlekedők" között, mivel lehetőséget adna arra, hogy mindenki belekóstoljon minden eszközbe. Jelenleg, ha egy autós beutazik a belvárosba, ott valószínűleg már egy ebédszünetben esedékes ügyintézés miatt is autóba száll, mivel egyrészt ott áll az iroda parkolóházában, másrészt nincs bérlete, hiszen nem "tömegközlekedő"? Ha viszont lenne egy olyan bérlet, amivel felugorhatna a villamosra, vagy kedvezményesen bérelhetne közbringát, akkor nagyobb valószínűséggel inkább azt használná, ekképpen akár fokozatosan "átszokva", vagy városbarátabbá téve közlekedési szokásait. Egy főleg tömegközlekedő is néha autóba ül, ő meg mondjuk pár órát ingyen parkolhatna a bérlettel, így segítve őt is.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2473
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Varga Péter, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás