Vissza

Irányjelző táblák a buszmegállókba

Leírás

A városi közlekedés fejlesztése buszmegállókban elhelyezett irányjelző táblák által. Gyakorlatilag az egyes megállókban az adott buszjárat következő állomásai lennének felsorolva, rúdra rögzített, mobil táblákon, amivel a várakozó jelezheti az arra járó autósoknak, hogy hova, melyik megállóba szeretne eljutni. Elsőre, próbaképpen valamelyik külvárosi buszjárat egyetlen vonalán lehetne kialakítani, és a tapasztalatok alapján tovább fejeleszetni a rendszert. Az első próba során szórólapokkal, óriásplakátokon lehet népszerűsíteni az autósok körében a szolgáltatást.Később egy applikációval lehetne játékossá tenni az autósok számára is a rendszert.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Első sorban azoknál a kisforgamlú buszmegállóknál (nem a belvásoban!) van nagy jelentősége, ahol hosszú várakozási idő is előfordulhat (például az esti időszakban). Adott buszmegállóban várakozó ember(ek) jelezhetik az irányjelző táblák segítségéven az autósoknak, hogy hova szeretnének eljutni. Az egyedül, kettesben autózók így 1-2 embert elvihetnének az útjukba eső buszmegálló(k)ba vagy a végállomásra. Egy ingyenes, iránytaxi jellegű rendszer jöhetne létre, ami nem csak a közlekedésen, de az emberek hozzáállásán is javítana. Az elsődleges cél, hogy a buszjáratokat sűrítenése nélkül, kevesebbet kelljen várakozni a megállókban, az autósok számára pedig apró hangulatjavító elem.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2463
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Bódis Gergely, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás