Vissza

Budapest kultúra adománykártya

Leírás

Budapest kultúra adománykártya létrehozása és árusítása a városi fenntartású, valamint egyéb csatlakozó intézményekben, színházakban, mozikban, kávézókban stb. Párszázas címlettől a nagyobbakig. A bevételt hátrányos helyzetűek kultúrafogyasztásának támogatására kell fordítani, pl.: színházbelépő hátrányos helyzetű gyerekeknek. A programhoz csak nem állami fenntartású intézmények csatlakozhatnak. Az értékesítést lehet ösztönözni azzal, ha a főváros minden bevételt meghatározott összeggel kiegészít, vagy ha a vásárló maga is nyerhet (pl. belépőket).

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az állami támogatásban nem részesülő kulturális intézmények jegyárai megemelkedtek, így a hátrányos helyzetűeknek még elérhetetlenebbé válnak. A másik oldalon viszont egy-egy belépő, vagy kávé mellett egy kisebb összeget még kifizetni nem nagy tétel, pláne, ha tudja az ember, hogy ezzel segít.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2462
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Novák Evelin, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás