Vissza

Lakásügynökség light

Leírás

A magántulajdonú ingatlanok kiadásának ösztönzése, a lakásbérleti piac tisztítása információval, valamint az adminisztrációs terhek csökkentésével (a Lakásügynökségen túl, vagy annak keretein belül). Pl.: - hivatalos, ingyenes budapesti lakásbérleti szerződés iratminta, amely a kiadót és bérlőt is védi és amelyet a főváros jogi osztálya naprakészen tart, ennek ajánlása, kommunikációja, - hivatalos, online információszolgáltatás az adott kerület, utca, lakástípus szokásos bérleti díjairól, - bérlők, bérbeadók adatbázisa, ahol kölcsönösen értékelhetik egymást a felek stb.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Bérlakásokat építtetni, kezelni drága és jó esetben is párszázas volumen. A fenti (és tovább bővíthető) ötletekkel talán a magántulajdonú kb. 100 ezer bérlakás kiadását költséghatékony módon lehetne pozitív irányba befolyásolni.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A Fővárosi Lakásügynökség 2024-ben elindult: https://budapest.hu/eselyteremto-budapest/szocialis-szolgaltatasok/lakasugynokseg
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2461
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Novák Evelin, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás