Vissza

Mesélő szökőkút a II. János Pál pápa téren

Leírás

II János Pál Pápa térre egyre többen járnak a környékről rekreációs célból. Családosok, párok, pihenni, napozni, levegőn lenni vágyók. Viszont ez az egyik legelhanyagoltabb, nagyobb összefüggő zöld felület a város közepén. Ilyenből sajnos nincs már sok Budapesten. Itt az ideje tenni érte: Budapesti és a VIII. kerületi önkormányzat feladatai az alábbiak: megterveztetés, kiviteleztetés és a kivitelezés ellenőrzése. A tér közepén lévő üres, kopár körforgalom és sétány, Nyugat Európai színvonalnak megfelelő felújítása, új jó minőségű, burkolat lerakása, parkosítás, több virág ültetése, új, modern padok és egy kivilágított, a helyszín hangulatát meghatározó szökőkút telepítése. Ha a keretösszeg engedi a szökőkút mesélhetne is esténként. Aktuális dolgokról, a városban történtekről és rövid de életszerű kortárs meséket is felolvashatnának kedvenc, szuper magyar színészeink / szinkronhangjaink.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Sajnos a tér jelenlegi állapota nem tükrözi ahogy egy 21. századi parknak ki kellene néznie. Hiába az eddigi törekvések. A park centrumában lévő kihasználatlan térbe installált szökőkútoázis megnyugvást, feltöltődést nyújtana az embereknek. Ezzel a változással érezhetnék, hogy figyelmet kapnak ők is. A tér középpontjának átalakításával a park egy jóval kellemesebb és szebb hellyé válhat mindenki számára. Példája lehetne annak, hogy a VIII. kerületet is élhetővé lehet tenni , világvároshoz méltó szintre lehet emelni.

Helyszín

II. János Pál pápa tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötlet eredeti tartalma túllép a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretén. Emellett az ötlet zöldterület veszteséggel lenne csak megvalósítható, emiatt nem támogatott. Párafúvóka rendszer kialakítására van lehetőség. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2459
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Lendvai András, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás