Vissza

Fedett, őrzött kerékpártárolók közlekedési csomópontoknál

Leírás

A külvárosi metrómegállóknál, ill. a vasúti megállók, HÉV-állomások közelében (de már fővárosi/kerületi területen) létesítsenek fedett, bekamerázott kerékpártárolókat. A problémás helyszíneken jó lenne az elkerített kialakítás, esetleg applikációval nyitható ajtóval (mint a KöKinél működő tároló). A közösségi költségvetés keretében pilot projektként elsőként néhány helyszínen valósulhatna meg a fejlesztés (lehetne pl. az Örs vezér terén, Kőbánya alsón, a Határ útnál, esetleg a 17. vagy a 18. kerület valamelyik vasúti megállójánál).

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kerékpározás a külső kerületek esetében jól összekapcsolható a közösségi közlekedés használatával. Biciklivel sokkal nagyobb területről lehet 5-10 perc alatt könnyen a metróhoz/HÉV-hez érni, mint gyalog, s bicikliből sokkal többet lehet a megállótól pár méterre leparkolni, mint autóból. A B+R terjedését azonban gátolja, hogy sokan félnek egész napra ott hagyni a biciklit - attól tartanak, hogy ellopják, ill. megrongálják. Ezen segítenének a körbekerített tárolók, ahová nem tudnának olyan könnyen bejutni a környéken lődörgők, és a kamerázás. A tároló fedése pedig segítene azon, hogy ne egy szétázott nyeregre kelljen munka után felülni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2458
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barna Ferenc, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás