Vissza

A Kiss János altábornagy utca és környékének forgalom csillapítása és kerékpáros kétirányúsítása

Leírás

Németvölgyben a Böszörményi, Csörsz, Alkotás, Márvány utcák közötti területen számos egyirányú utcában lehetővé tehető a kerékpáros kétirányú forgalom. Ez az intézkedés kiegészíthető 30-as zónával, hogy még inkább vonzó és élhető legyen a környék.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Németvölgy ezen részén számos forgalomvonzó létesítmény található. Iskolák, könyvtár, üzletek, valamint a Mom parkhoz is sok ételfutár érkezik ezeken az utcákon. A mérsékelt sebesség (30-as zóna) és a kerékpárral kétirányú utcák segítenék ezek elérését, valamint növelnék a gyalogosok (lakók, iskolások, szülők) komfortját, biztonságérzetét is. Egy emberközpontú kerületrész lehetőséget teremt további szolgáltatások megjelenésére, mint amilyen például a Budai 3, hiszen több gyalogos több betérő vendéget jelent.

Helyszín

Kiss János altábornagy utca és környéke

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. Javasoljuk az illetékes Budapest Közút Zrt. közvetlen megkeresését a budapestkozut@budapestkozut.hu címen, vagy a Járókelőn ( https://jarokelo.hu/ ) keresztül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2452
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Barna Gábor, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás