Vissza

Üllői út elválasztósávjának zöldítése

Leírás

Az Üllői út Száva u. és Nagyvárad tér közti szakaszának jó részén elválasztó sáv van az ellenirányú forgalmi sávok között. Ez egy kihasználatlan, funkció nélküli terület, amelyet jelenleg szilárd burkolat fed. Ahol csak lehet, fel kellene törni az aszfaltot, s szárazságtűrő növényeket (lehetőleg évelőket) és bokrokat ültetni a helyére, ezzel is zöldítve az útszakaszt. Ha az egész szakasz átalakítása nem fér bele a költségkeretbe, pilot projektként első körben egy-egy kisebb részen kellene megvalósítani a változtatásokat.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az Üllői út illető szakasza egy 6-7 sáv széles aszfaltsivatag. A hatalmas forgalom nagy lég- és zajszennyezéssel jár, az utcakép sivár. A zöldítés barátságosabbá tenné az utcát, javítaná az utcaképet. A növények hozzájárulnának a légszennyezés csökkentéséhez (az autók által okozott szálló port is segítenének megfogni), sőt, ha bokrok is lennének, az valamennyire még a zajhatást is mérsékelhetné.

Helyszín

Üllői út, a Nagyvárad tér és a Száva utca közt
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2451
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barna Ferenc, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás