Vissza

Lüktető közösségi utcarész a stadionnál, ahol jól érzed magad fák és mezei virágok árnyékában

Leírás

A projekt a Kerepesi úton (Hungária út-Francia út között) történő megvalósításához.Bicikli út létrehozása az úttest egy sávjában, járda és parkolórész elkülönítése. Járdán fák és mezei virágok ültetése, autók elöl elzárva. Járdán padok, székek asztalok telepítése(pl: sakkasztal, stb.), ezzel beszélgetős, szabadidős helyek létesítése minden generációnak. A Francia útnál a Shell kút felett autóparkoló építése, ahol ingyenes a parkolás, ha rendelkezik közösségi bérlettel vagy jeggyel.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Járdán biztonságos gyalogosközlekedés. A város lüktetésébe beépülő utcarész az itt lakók és az idelátogatók kellemes környezetben tölthetik szabadidejüket. A fák virágok hozzájárulnak az éghajlatváltozás miatti hőmérsékletváltozás elviselésében. A környék autóparkolása illetve a belső kerületek autóforgalmának csökkenéséhez hozzájárul.

Helyszín

Kerepesi út (Hungária út-Francia út közötti szakasza) járda-úttest
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2446
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tirné Varga Zsuzsanna, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás