Vissza

Kis ívben jobbra kanyarodni piros lámpánál

Leírás

A fővárosnak gyakorlatilag érdemi teendője az emberek tájékoztatásán kívül nem nagyon akad, pár közlekedési lámpát kellene lecserélni. A lényege a következő, teli piros lámpánál személygépjárművel engedélyezett legyen a kis ívben jobbra kanyarodás, már minden infrastruktúra adott hozzá, egyedül a közlekedésre vonatkozó szabályokat lenne szükséges módosítani.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Járható lenne a város autóval, gyorsabb lenne a közlekedés lerövidülnének a kilómétereken át tartó dugók. Csökkenne az üzemanyagfogyasztás és ezzel együtt a kibocsátott káros anyag mennyisége is a budapesti levegőben, ez egy tisztább belélegezhető környezetet eredményezne. Ez Észak-Amerikában már évek óta működik: Kanada, USA, valamint de Európában sem lenne úttörő az elképzelés Németország, Szlovénia és Lengyelország is bevezette már, mint Ázsiában Kína és Dél-Korea.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2440
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Csaba Fenyvesi, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás