Vissza

Strava segment jelölések a városban

Leírás

A népszerű, sportolásra használt Strava applikációban megtalálható "segmentek" jelölését bizonyos kiemelt, népszerű segmentek esetében. Egy segment olyan előre kijelölt útvonal, ahol leméri az adott testedzés (pl: futás, kerékpározás, gyaloglás) alatt elért részidőt az applikáció, majd az aktivitás végén megmutatja, hogy milyen időt ért el a felhasználó. Így tud önmaga korábbi teljesítményével illetve másokkal is versenyezni a Strava-használó budapesti. Egyszerű felfestéssel (az út szélén, utcabútorokon) vagy kis táblákkal lehetne jelölni a szegmensek elejét és végét, így minden sportoló számára egyértelmű volna, hogy mettől meddig tart az adott résztáv.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Segíti aktivizálni a város lakóit és támogatja az egyéni illetve csoportos tömegsport tevékenységeket. Ezáltal egészségesebb, kiegyensúlyzottabb és kevésbé stresszes lesz a város ha barátságos versenyzésre és hobbi sportolásra fordítják az energiájukat a budapestiek. A városi futóversenyekre készülést is segítheti a fejlesztés, ami több ezer embert érint a városban.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet kiválasztási folyamat nélkül támogatna egy profitorientált vállalkozást, ezért az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2439
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Zelenák Péter, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás