Vissza

Fix kuka és futárautó terület a belvárosi kerületek társasházai elôtti utcaszakaszokon

Leírás

Belvárosi társasházak kapubejárata elôtt fenntartott hely a kukáknak (szemételszállítás napjai) és ideiglenesen megálló futár autóknak (pl. 30 perc idôkorlátozás és csak teherautónak vizsgáztatott gépjármû számára). Igényelt parkolóhely: 1 db/társasház. Az önkormányzat a felfestést és a feltételes várakozni vagy megállni tilos táblákat finanszírozza. Kerületek: - 1. kerület - 5. kerület - 6. kerület - 7. kerület - 13. kerület (csak Újlipótváros rész)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

KUKA szemontból: 1. A kukákat nem a parkoló autók közé kell beszuszakolni, elkerülve az autósok ki-beparkolási nehézségeit (kukamozgatás), kevesebb autósérülés a kukadöntés és mozgatás miatt. 2. Gyorsabb kukamozgatás a szemétszállítóknak. FUTÁR szempontból: 1. Kiszámítható várakozó, rakodóhely HELYI LAKOSOK, UTCAHASZNÁLÓK szempontjából: 1. Kultúrált, rendezettebb utcakép a heti háromszor fél nap során. 2. Balesetveszélyes futárautóparkolás megszûnése. Lásd a keresztezôdésben parkoló dobozos futárautók gyakorlata. 3. Kevesebb stressz mindenkinek (futár, kukás, helyi lakos, társasházi gondnok, közterületfenntartó ellenôrök)

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2437
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Monori Gábor, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás