Vissza

Fix kuka és futárautó terület a belvárosi kerületek társasházai elôtti utcaszakaszokon

Leírás

Belvárosi társasházak kapubejárata elôtt fenntartott hely a kukáknak (szemételszállítás napjai) és ideiglenesen megálló futár autóknak (pl. 30 perc idôkorlátozás és csak teherautónak vizsgáztatott gépjármû számára). Igényelt parkolóhely: 1 db/társasház. Az önkormányzat a felfestést és a feltételes várakozni vagy megállni tilos táblákat finanszírozza. Kerületek: - 1. kerület - 5. kerület - 6. kerület - 7. kerület - 13. kerület (csak Újlipótváros rész)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

KUKA szemontból: 1. A kukákat nem a parkoló autók közé kell beszuszakolni, elkerülve az autósok ki-beparkolási nehézségeit (kukamozgatás), kevesebb autósérülés a kukadöntés és mozgatás miatt. 2. Gyorsabb kukamozgatás a szemétszállítóknak. FUTÁR szempontból: 1. Kiszámítható várakozó, rakodóhely HELYI LAKOSOK, UTCAHASZNÁLÓK szempontjából: 1. Kultúrált, rendezettebb utcakép a heti háromszor fél nap során. 2. Balesetveszélyes futárautóparkolás megszûnése. Lásd a keresztezôdésben parkoló dobozos futárautók gyakorlata. 3. Kevesebb stressz mindenkinek (futár, kukás, helyi lakos, társasházi gondnok, közterületfenntartó ellenôrök)

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet tárgya szabályozására irányul, ezért a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. Javasoljuk a kerületi önkormányzatok megkeresését, akik kezdeményezhetik rakodóhelyek kijelölését.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2437
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Monori Gábor, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás