Vissza

Por és zajvédő sövényfal a Ferenc körútra (próba telepítés kb 2 háztömb hosszúságú részen)

Leírás

A körút barátságosabbá és gyalogosbarátabbá, a vendéglétóegységek és üzletek forgalmának potenciális fellendítésére szolgáló élő növényfal telepítése a járda és a forgalom elválasztására. Javasolt megvalósítási terület a Ferenc körút Üllői út és Tompa utca közötti szakasza, mert ott a Petőfi híd felől az Üllői útig és a híd felé nagy a forgalom és viszonylag sok jelenleg is üzemelő üzlet és vendéglátóhely van. Kiváló minta projekt lehetne arra, hogy megvizsgálják, segítene-e egy ilyen ötlet a körút egészét az ott lakók számára zöldebbé élhetőbbé és az ott lévő vállalkozások számára is jobb, az üzletmenetüknek kedvezőbb környezetet biztosítóvá tenni. A csatolt képek elég nevetségesen egyszerűen készültek, ha listába kerülne az ötletem, kérek szépen segítséget egy profibb látványtervhez.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A körúton lakók, vendéglátóhelyet vagy üzletet üzemeltetők számára lenne kedvező, ha a forgalom zaja pora csökkenne. A gépjárművek szennyező porát és zaját valamennyire felfogná, az élő sövénnyel védett területen szívesebben sétálnának vásárolnának és ülnének le egy vendéglátóegység teraszára, ha nem közvetlenül az orruk előtt pöfögnének a járművek. Természetesen a szemétszállítás, tűzoltóság és közművek igényeit is figyelembe véve.

Helyszín

Ferenc körút

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2419
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Székely-Bakk Erika, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás