Vissza

Gyalogos térkép Budapestre és a kerületekre

Leírás

A bécsi gyalogostérképhez hasonlóan legyen nyomtatott és online térkép elérhető a legjobb gyalogos útvonalakról.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Egy gyalogos térkép elkészítése önmagában is nagy tanulsággal jár az önkormányzat számára. A gyalogos útvonalak megismerése, térképre rajzolása a városi döntéshozóknak is könnyen érthetővé teszi, hogy milyen útvonalak működnek jól és milyen útvonalak nem működnek jelenleg. A Budapesten gyalogosan közlekedők és turisták számára pedig szuper lehetőséget ad olyan biztonságos és kényelmes gyalogosútvonalak felfedezésére, amiket eddig esetleg nem ismertek. Összességében a gyalogos forgalom, a gyalogolhatóság (walkability) fejlesztése kifejezetten fontos cél lenne Budapest számára. Ez jelentősen növelné a kiskereskedelmi forgalmat és közvetlenül járulna hozzá a városlakók egészségéhez. Egy gyalogostérkép egy remek szimbóluma lenne annak, hogy Budapest vezetése elkötelezett a gyaloglás segítése mellett.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A gyaloglással, útvonalakkal, turisztikai vonzerőkkel kapcsolatos adatok sok helyen elérhetők, emellett alapvető cél, hogy a város minden része gyalogosan is megfelelően megközelíthető legyen.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2416
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Áncsán Márton, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás