Vissza

Irányhelyes kerékpársávokat a Stefánia útra

Leírás

A Stefánia út a város egyik legszebb, ám rendkívül alulhasznosított útja. Gyakorlatilag faltól falig a gépjárművek uralják a közterületet, beszűkítve a zöldsávokat és a járdára kényszerítve a kerékpárosokat. Mivel gyakorlatilag minden napszakban elenyésző a közúti forgalom volumene, a javaslatom a jelenlegi forgalomtechnika felülvizsgálata, az 5 sávos közúti kiosztás átszervezése, az útpályán történő parkolás megteremtése és az irányhelyes kerékpársávok kialakítása a Hungária krt. - Ajtósi Dürer sor közötti szakasz teljes hosszán, megfelelő kapcsolódási lehetőséggel az Olof Palme sétányhoz.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Jelenleg a járdán osztozkodnak a gyalogosok és a kerékpárosok, ami sokszor nem mentes az indirekt konfliktusoktól. A Hungária krt. és az Ajtósi Dürer sor csomópontokban felesleges oldalváltásokra kényszerülnek a kerékpárosok a továbbhaladás érdekében. A stadion XIII. kapuja előtt balesetveszélyes, szűk és nehezen belátható kanyar van a jelenlegi kialakításban. Ezek mind megszűnnének, ha kerékpársávok létesülnének.

Helyszín

Stefánia út

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2414
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Máté Lukács, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás