Vissza

Dayka Gábor utcai felüljáró akadálymentesítése

Leírás

A Dayka Gábor utcai felüljáró a környéken lakók egyetlen kapcsolata a belváros felé tartó buszokhoz, az alternatíva vagy több átszállással vagy hosszú sétával jár. A felüljáró akadálymentesítésével a belváros felé tartó buszok elérhetőek lennének nehezebben közlekedő idősek, babakocsis szülők számára is. Bár a teljes átépítés (zebra, aluljáró) valószínűleg nem fér bele a megadott keretbe, a felüljáró korszerűsítése talán megoldható.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kérdéses felüljáró kihasználtsága rendkívül nagy, főleg a Dayka Gábor utca vonzáskörzetében lakók, valamint a kollégisták, sőt a Rubin hotelben tartózkodók is ezen keresztül közlekednek, ezért a felüljáró problémáját rendkívül fontosnak tartom mielőbb megoldani, hiszen azt nem csak fiatalok, hanem idős emberek, várandós édesanyák, kisgyermekes szülők is használják. A vonzáskörzetben élők számára nem jelent valós alternatívát a Sasadi úti aluljáró használata, mivel sokaknak nincs lehetőségük, vagy idejük hosszadalmas kerülővel a Sasadi úti aluljárót igénybe venni, vagy esetleg busszal megfordulni Kelenföldet érintve (2 átszállás). A belváros, illetve a belső kerületek megközelítésére pontosan a Budaörsi út túloldalán található Dayka Gábor utcai buszmegálló alkalmas.

Helyszín

Dayka Gábor utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2413
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Vida Krisztián, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás