Vissza

Gyaloglás feltételeinek javítása a Keleti pu. és az Aréna Plaza között

Leírás

Az Aréna Plazaval egyidős probléma, hogy a bevásárló központ nem rendelkezik jó közösségi közlekedési kapcsolattal két metrómegállló közötti elhelyezkedésének köszönhetően, így a fogyasztók egy része gépkocsival, míg mások trolibusszal és gyalogosan közelítik meg a helyszínt. Mivel a pláza a Kerepesi út páratlan oldalán található, ezért a közösségi közlekedéssel érkezők többsége a Keleti pu. metrómegálló aluljáróját is ezen az oldalon hagyja el. Ez az oldal viszot nem nyújt megfelelő gyalogos kapcsolatot a Lóvásár utca - MOL kút közötti szakasz miatt, ahol a közterület nagy részét gépjárművek közlekedésére és parkolására tartják fent. Ennek köszönhetően a gyalogos forgalom a kesekeny, pollerekkel tovább szűkített járdára, a szervizútra és a benzinkút területére kényszerül, hogy közlekedni tudjon. A javaslatom, hogy a Nemzeti Lovarda előtti területen szűnjön meg a 25 férőhelyes parkolósáv, helyett létesüljön széles járda és rekultivált zöldsáv.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ha megvalósul az ötletem, akkor kényelmes, akadálymentes és vonzó gyalogos kapcsolat létesül a Keleti pu. és az Aréna Plaza között, amely sokkal több embert fog pozitívan érinteni, mint amennyi a kárát látja a megszűnő parkolóhelyek miatt.

Helyszín

Kerepesti út (Lóvásár utca - Aréna Plaza bekötőút között)

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2411
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Máté Lukács, 2024.01.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás