Vissza

járdaépítés a kőbányai Gyárdűlőn

Leírás

A kőbányai Gyárdűlőben több utcánál is hiányoznak járdaszakaszok: így a Fertő utca déli oldalán a Makk utca és a Hízlaló tér között, ill. a Bihari utca keleti oldalán, a Jegenye u. és a Mázsa u. között, a villamos tárolóvágánya mellett. Ezeket a járdaszakaszokat kellene megépíteni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Fertő utca járdájának hiánya nehezíti, hogy a környék új lakóparkjaiból el lehessen érni a 3-as villamost és a 99-es buszt. Hogyan várjuk el, hogy az emberek a fenntartható közlekedési módot jelentő közösségi közlekedést válasszák, ha még járda sincs a megállóig, porban/sárban kellene botladozni? Ráadásul a Hízlaló tér mellett egy gyógypedagógiai óvoda/iskola is van - hiába akadálymentes a 3-as villamos, ha utána gyalog csak kerülővel lehet biztonságosan elérni az iskolát. A járda kiépítése segítené a környék fejlődését, a lepusztult rozsdaövezet új életre keltését is. Ráadásul így a Somfa utca közelmúltban épült járdája sem a semmiben végződne: jelenleg hiába van az új társasháztól a Fertő utcáig járda, ha onnét semerre sem lehet továbbmenni, mert a Fertő utcában autóroncsokat és pocsolyákat kell kerülgetni. A Bihari utcán pedig a környék gyáraiban, irodáiban és üzleteiben dolgozók életét segítené, ha megépülne ez a rövid járdaszakasz.

Helyszín

Fertő u. és Bihari u.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2406
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
X. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barna Ferenc, 2024.01.01.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás